Attracties Mayaland komen toe in Plopsaland De Panne

13-04-2011 18:49

In Plopsaland De Panne zijn de afgelopen dagen de eerste attracties voor het nieuwe themagedeelte Mayaland toegekomen. Het gaat onder meer over de gele glijbaan, de draaiboot in de vorm van een boomstam (Kontiki – Zierer) en de valtoren in de vorm van een bloemenstengel (Family free fall – Zierer). Deze laatste twee staan overigens ook al opgebouwd.

Naast de opbouw van attracties zal er de volgende maanden koortsachtig gewerkt worden aan de decoratie in het nieuwe themagedeelte. De themagevels aan de buitenkant zullen enigszins afwijken van de concepttekeningen die in september vorig jaar zijn gepubliceerd. Bezoekers zullen Mayaland niet betreden onder een grote bijenkorf, maar zullen onder een heuse boomstronk moeten wandelen.

De opening van Mayaland zou, volgens een artikel in de Belgische krant het Nieuwsblad gisteren, voorzien zijn op zaterdag 25 juni. Het gebouw omvat naast het gedeelte met attracties ook nog een horecapunt, twee restaurants en een winkel. Mayaland zal een capaciteit hebben van ongeveer 2.400 mensen, en is met een bedrag van 8 miljoen euro één van de grootste investeringen ooit voor Plopsaland De Panne.

Update (12/04/2011 19:14): Plopsa heeft zonet nieuwe foto’s van Mayaland gepubliceerd op Facebook. Ook de gele glijbaan is ondertussen opgebouwd.