Mooi weer zorgt voor spectaculair openingsweekend Belgische pretparken

24-04-2011 09:44

 

De Belgische pretparken hebben afgelopen weekend, mede dankzij het goede weer, veel bezoekers over de vloer gekregen. De pretparken spreken dan ook over een geslaagd openingsweekend.

 

"Het was duidelijk beter in vergelijking met het openingsweekend van vorig jaar. Het goede weer heeft zeker een rol gespeeld", zo luidt het maandag bij Boudewijn Seapark. Het park wist zo'n 3.000 bezoekers te lokken, bijna dubbel zoveel als het jaar daarvoor.

 

Bobbejaanland

Bobbejaanland kreeg tijdens het weekend 7.500 bezoekers over de vloer. Een vergelijking met vorig jaar is moeilijk, omdat toen een speciale actie in het pretpark georganiseerd werd. Met de 7.500 bezoekers scoorden ze echter beter dan verwacht, zo luidt het. Op 7 mei organiseert het park een openingsevent waarop het nieuwe paradepaardje "Dizz", een gloednieuwe spinning coaster, wordt ingehuldigd. Voorts werd dit jaar zo'n 600.000 euro geïnvesteerd in nieuwe aankleding en decoratie.

 

Bellewaerde Park

Ook bij Bellewaerde Park spreken ze van een geslaagd openingsweekend met een groot aantal bezoekers. Afgelopen zaterdag werd eveneens de nieuwe attractie "Jungle Mission" voorgesteld, een avontuurlijke boottocht die gepaard gaat met special effects.

 

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne trok afgelopen zaterdag 11.500 bezoekers, en zondag 7.500. Ook hier speelt het goede weer een belangrijke rol, zo luidt het. Het park blikt dan ook tevreden terug op het weekend. Maandag worden er zo'n 8.000 mensen verwacht.

 

Walibi en Aqualibi

Walibi en waterpretpark Aqualibi kregen dit weekend in totaal ongeveer 25.000 bezoekers over de vloer, het park spreekt dan ook over een van de beste openingsweekends.

 

Bron: HBVL.be

<!-- BEGIN TEMPLATE: ad_showthread_firstpost_sig --><!-- END TEMPLATE: ad_showthread_firstpost_sig