Plopsaparken

De naam Plopsa wordt ook gebruikt voor de themaparken van Studio 100.

België

Eind 1999 nam Studio 100 Melipark in Adinkerke in de kustgemeente De Panne over. Na grondige verbouwingen in het pretpark, kreeg het park een nieuwe naam: Plopsaland. Sinds begin 2006 wordt de naam Plopsaland De Panne toegepast om duidelijk het verschil te maken met de andere Plopsa-pretparken.

Op 24 december 2005 opende in Hasselt een gloednieuw indoor themapark: Plopsa Indoor Hasselt. Dit is het eerste overdekte themapark in België. Eind 2005 nam de groep ook Télécoo over. Op 15 juli 2007 kreeg dit park ook een nieuwe naam: Plopsa Coo.

Nederland

29 april 2010 opende er in het Nederlandse Dalen het eerste Nederlandse Plopsa-park. Het park is een overdekt themapark zoals in Hasselt en is gelegen bij Center Parcs, waarmee Studio 100 samenwerkt. Plopsa Indoor Coevorden is de naam van het themapark.

Duitsland

Op 3 november 2010 maakte de Plopsa group bekend dat ze het Duitse thema park Holiday Park overgenomen. In een periode van 4 jaar zal het park getematiseerd worden naar Studio 100 figuren en zal er zo'n 25 miljoen euro in gestopt worden.

 

Hieronder vindt je de ligging van elk Plopsapark (kijk naar de witte stip):

 

 

behalve plopsa indoor hasselt en plopsa indoor coevorden zijn open

en al de andere plopsa parken zijn toe