majaland 2011

 

Majaland: 10 nieuwe overdekte attracties!

26 november 2010

Plopsaland De Panne heeft grootse plannen. Volgend jaar opent het park een nieuwe overdekte zone rond Maja de Bij: “Majaland”.  Majaland strekt zich uit over een oppervlakte van 5.000m² en biedt maar liefst 11 nieuwe attracties, een restaurant en 1 Plopsa-winkel. Aan deze investering hangt een prijskaartje van 8  miljoen euro. De voorbereidende grondwerken zijn inmiddels gestart. Welkom Maja de Bij!


 

Na Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy en alle andere Studio 100-figuren krijgt Maja de Bij haar eigen zone in Plopsaland De Panne, genaamd Majaland. Majaland wordt een heus indoorpark van maar liefst 5.000m² waar de bezoekers een feeërieke bijenwereld met kleurrijke bloemen, prachtige waterlelies… ontdekken. Samen met Maja de Bij en haar vriendjes Willie en Flip de sprinkhaan beleven de bezoekers er de gekste avonturen op elf leuke attracties.

 

Extra capaciteit

 Majaland richt zich vooral op de kleinere kinderen. Het indoorpark bevat 5 mechanische attracties en 6 interactieve speelattracties. De capaciteit van Plopsaland De Panne wordt met de opening van Majaland fors uitgebreid.  Plopsaland zal dit jaar 1.100.000 bezoekers ontvangen en verwacht dat dit aantal de komende jaren nog zal stijgen. Majaland maakt het mogelijk om al deze bezoekers op een comfortabele manier te kunnen ontvangen.

 

Mechanische attracties:

  • Een valtoren in de vorm van een bloemenstengel
  • Draaiboot in de vorm van een boomstam
  • Interactieve bloemenmolen
  • Dansende waterlelies   

Interactieve doe-attracties:

  • 2 verschillende speelbomen
  • Ballenbad
  • Hangbrug
  • Grote glijbaan
  • Speeltuin

Majaland bevat eveneens een mooi gethematiseerd Italiaans restaurant met een capaciteit van 650 personen.

 

Masterplan 

Majaland kadert in het masterplan van de inkomzone van Plopsaland De Panne. In de zomer van 2008 nam Plopsaland zijn nieuwe ingang in gebruik. Volgend jaar opent het indoorpark Majaland dat tegenover de nieuwe ingang aan het Dorpsplein verschijnt. De daaropvolgende jaren volgen nog een theaterzaal en een hotel.

Deze uitbreidingen laten toe dat Plopsaland zijn openingsperiode kan uitbreiden. Nu al doet Plopsaland zijn deuren open tijdens de Sintperiode en de kerstvakantie. De overdekte attracties in Majaland zijn een mooie aanvulling op de bestaande openlucht-attracties waardoor Plopsaland een leuk attractie-aanbod biedt voor ieder weertype. Wellicht zal Plopsaland binnen enkele jaren ook tijdens het voorjaar bezoekers kunnen ontvangen.

 

Opening

De bouwwerken starten op 1 december 2010. Opening is voorzien voor de 2e jaarhelft van 2011. Majaland zit bij de toegangsprijs van Plopsaland De Panne inbegrepen. Dit indoorpark zal voorlopig niet apart te bezoeken zijn.

 

Maja de Bij

Bij de overname van het Duitse EM Entertainment verwierf Studio 100 de rechten van onder meer Maja de Bij.  Sinds een jaar is de serie Maja de Bij dagelijks op vtmKzoom te zien waardoor de populariteit van Maja de Bij in Vlaanderen opnieuw stijgt. In Frankrijk en Duitsland is Maja de Bij ook nog steeds populair. In 2012 zal in verscheidene landen een 3D-remake in serievorm op tv te zien zijn.

 

Facts & Figures:

Investering:  8 miljoen euro 

10 attracties, waarvan 4 mechanische 

Italiaans restaurant

Start bouwwerken: 1 december 2010

Opening voorzien 2e jaarhelft 2011