Praktische informatie

Een goede raad: koop je tickets op voorhand!

Herbezoekkaart 

Jaarabonnementen

Avondticket

Ook naar zee? Plopsaland is vlakbij!

Overnachten in De Panne?

Parking

Bolderkarren & lockers

Kinderwagens

Baby's

Betalingswijze

Plopsa's

Huisdieren

Kennel

Toiletten

Veiligheid

Kledij

Verloren voorwerpen

Buitenlandse kinderen bij gastgezinnen

EHBO & Verloren ouders

Bezoekers met een handicap

Rolstoelen

Picknick  

Plattegrond

De weg naar Plopsaland!

Contactinformatie

Parkreglement

Foto's op website

 

Een goede raad: koop je tickets op voorhand!

Plopsa raadt je aan je tickets op voorhand te kopen om een zo vlot mogelijke toegang tot het park te verzekeren. Je profiteert bovendien van een voorverkoopvoordeel en hoeft niet meer langs de kassa in het park.

Koop hier snel & eenvoudig je tickets voor Plopsaland De Panne!

In België zijn tickets verkrijgbaar bij verschillende voorverkopers: Plopsa Winkel Hasselt Demerstraat, Plopsa Winkel Wijnegem Shopping Center, Dexia Ticket Shop, FUN, Dreamland, Free Record Shop, Night&Day, Jetaircenter en Standaard Boekhandel. 
 

B-DAGTRIP* (trein + toegang) is een supervoordelig combiticket geldig voor een heen- en terugreis (2de klas) vanuit elk Belgisch station.  Het station van De Panne bevindt zich op wandelafstand van de ingang van het park (bereikbaar via aan speciaal wandelpad).

*Individueel: B-dagtrip 184 / Groepen: B-dagtrip 394 / Scholen: B-dagtrip 257.

Naast de verkoop van B-dagtrips kun je ook losse voorverkooptickets (enkel toegang, zonder treinvervoer) kopen in alle Belgische NMBS-stations. Info & tarieven via nmbs.be.

Ook de De Lijn biedt met de Kusttram via de Lijnwinkels voordelige tickets 'vervoer + toegang' (= Pluskaart Plopsaland) aan. De Kusttram biedt steevast een vlotte verbinding aan tussen De Panne en Knokke. Om de 10 minuten rijdt er een Kusttram tot op het terrein van Plopsaland. Stap af in De Panne aan halte 'Plopsaland'. Meer info op +32(0)70 220 200 (€ 0,70/min.).

Voor onze Nederlandse gasten zijn er entreebewijzen aan een voordeeltarief verkrijgbaar in voorverkoop via ANWB, Ticketplus, Albert Hein en Ticketcounter.

Terug naar boven

Herbezoekkaart

Als je de dag van je bezoek beslist om Plopsaland nogmaals te bezoeken, kan je diezelfde dag aan het onthaal van het park een voordelige herbezoekkaart aankopen. Deze herbezoekkaart is strikt persoonlijk en dus enkel geldig voor een HERbezoek. Ook bij het volgende bezoek wordt opnieuw een identiteitsbewijs gevraagd. Meer info krijg je bij het onthaal.

Terug naar boven

Jaarabonnement

= 1 jaar lang onbeperkte toegang tot alle attracties, shows en evenementen in de Plopsa-parken. Klik hier voor meer info!

Terug naar boven

Avondticket

Wie het park op het einde van de dag wenst te bezoeken, kan vanaf 2 uur voor de sluiting van het park een voordelig avondticket aankopen in het onthaal. Klik hier voor tarieven!
Bij nocturnes kan er vanaf 17u een avondticket worden aangekocht.

Terug naar boven

Ook naar zee? Plopsaland is vlakbij!

Een dagje Plopsaland is eenvoudig te combineren met een verblijf aan de Belgische kust. Plopsaland bevindt zich immers op slechts een paar kilometer van de badplaats De Panne.
Op de portaalsite van de Belgische kust www.dekust.org vind je alle mogelijke informatie voor een bezoek of verblijf aan de Belgische kust, in de buurt van Plopsaland.
De Kusttram garandeert steevast een vlotte verbinding tussen je vakantieverblijfplaats en Plopsaland. In het hoogseizoen rijdt er om de 10 minuten een Kusttram tot op het terrein van Plopsaland. Stap af in De Panne aan halte 2 'Plopsaland' aan de ingang van het park. De Lijn biedt een voordelige formule "vervoer + toegang" via de Pluskaart, te koop in iedere Lijnwinkel. Het station van De Panne tenslotte ligt slechts op wandelafstand van de inkom van het park. 

Terug naar boven

Overnachten in De Panne?

Voor overnachtingen in De Panne raden we je onze partnerhotels aan. Klik hier!

www.depanne.be
+32 (0) 58 42 18 18

Voor meer informatie over campings en andere overnachtingsmogelijkheden kan je contact opnemen met de  Dienst voor Toerisme van De Panne.

Terug naar boven

Parking

Plopsaland beschikt over een ruime parking waarop 2 100 personenwagens kunnen worden geparkeerd. Voor gehandicapte bezoekers worden speciale plaatsen voorzien, vlak bij de ingang van het park. Er is een speciale gratis busparking, met afzonderlijke inrit. Ons parkingpersoneel wijst je graag de weg.
De parking is betalend. Je kan een parkingticket kopen aan één van de kassa's, in het onthaal of aan de parkeerautomaat in het park, naast het onthaal. Voor fietsen en bromfietsen is er aan de ingang van het park een gratis stalling voorzien.

Terug naar boven

Bolderkarren & Lockers

Bolderkarren zijn te huur bij de Plopsa Winkel aan de ingang van het park. Met een bolderkar vervoer je makkelijk kleine kinderen en/of persoonlijke spullen. Een slot voor de kinderwagen is daar ook te koop. Er zijn lockers ter beschikking voor de veilige opberging van persoonlijke of waardevolle spullen. Sloten zijn te huur. Plopsaland is niet verantwoordelijk voor eventuele diefstal, schade of verlies van je bezittingen.

Terug naar boven

Kinderwagens

Kinderwagens moeten bij attracties en shows worden achtergelaten op de daartoe bestemde plaatsen. In het kader van de brandveiligheid worden ze niet toegelaten in de theaterzalen. Plopsa kan niet aansprakelijk gesteld worden voor diefstal, verlies of schade van je goederen.

Terug naar boven

Baby's

Elk Plopsa-horecapunt beschikt over een microgolfoven om flesjes of babyvoeding op te warmen. In de toiletunit zijn speciale voorzieningen om op een hygiënische manier de luiers van onze allerkleinste bezoekers te verversen.

Terug naar boven

Betalingswijze

Wij aanvaarden bankkaarten, VISA, Eurocard-Mastercard, American Express, Aurora en Maestro. Cheques worden niet aanvaard. Geld afhalen ("pinnen") kan in het park aan de geldautomaat naast het onthaal.
Eurocoupures van € 200 en € 500 worden enkel aanvaard bij het onthaal.

Terug naar boven

Plopsa's

De Plopsa is de interne munt van het park.

1 Plopsa-biljet = 1 consumptiebon ter waarde van 1 euro. Plopsa’s zijn geldig in alle horecapunten en souvenirwinkels Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo

Terug naar boven

Huisdieren

Om hygiënische en veiligheidsredenen zijn dieren niet toegelaten in Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt, met uitzondering van blindengeleidehonden.

Terug naar boven

Kennel 

Honden kunnen tijdens je bezoek terecht in de kennel (betalend; € 5). Er wordt een voeder- en drinkbak (water) ter beschikking gesteld.

Terug naar boven

Toiletten

In of in de buurt van een Plopsa-horecapunt vind je altijd toiletten. Deze zijn gratis te gebruiken. Voor gehandicapte bezoekers zijn er overal aangepaste toiletten voorzien. De overgrote meerderheid van deze toiletten zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Terug naar boven

Veiligheid

Plopsa streeft naar maximale veiligheid voor z’n bezoekers en besteedt hieraan dan ook de grootste aandacht. Zo worden alle attracties dagelijks gecontroleerd en getest door de technische dienst van het park. Bovendien voldoen de attracties aan de strenge normen, voorgeschreven door de Belgische wet en/of de Duitse TUV.
Alle attracties (met uitzondering van de kettingmolens Wienerwalz en SpringFlyer, de Piratenboot en de coaster Anubis) zijn ontworpen voor kinderen vanaf 1 meter, al dan niet mits begeleiding. Onze jongste bezoekers kunnen door het uitgekiende parkontwerp in alle veiligheid ongeremd ravotten. Ook het parkreglement en de speciale gids voor gehandicapte bezoekers zijn zodanig opgesteld dat een optimale veiligheid van de bezoekers wordt gegarandeerd.

Terug naar boven

Kledij

Plopsa vraagt z’n bezoekers om gepaste (boven)kledij te dragen omwille van de hygiëne, de veiligheid en het respect voor de kinderen en de andere bezoekers.

Terug naar boven

Verloren Voorwerpen

Verloren voorwerpen worden verzameld aan het onthaal, aan de ingang van het park. Ben je iets verloren, vul dan een meldingsfiche in. Gevonden voorwerpen komen zo bij de rechtmatige eigenaar terug.

Terug naar boven

Buitenlandse kinderen bij gastgezinnen

Kinderen die bij gastgezinnen verblijven (Euro-Children, Tsjernobylkinderen, Roemeense (wees)kinderen, …),  bezoeken het park gratis, mits volgende voorwaarden:

1. Ze hebben een legitimatiebewijs/badge van hun organisatie bij zich.
2. Ze zijn vergezeld van minstens 2 betalende personen die elk een individueel toegangsticket > 1m aankopen aan de kassa van het Plopsa-park.

Terug naar boven

EHBO & Verloren ouders

De EHBO-post is gevestigd aan de overkant van , vlakbij de ingang van het park. Verloren ouders kunnen hier eveneens terecht voor het melden en ophalen van zoekgeraakte kinderen.

Terug naar boven

Bezoekers met een handicap

Gehandicaptentarief

Plopsaland hanteert speciale tarieven voor personen met een handicap (op vertoon van een officiële gehandicaptenkaart). Begeleiders van rolstoelgebruikers, blinden of personen met autisme krijgen gratis toegang tot het park. Deze toegangstickets zijn enkel aan de kassa of in het onthaal van het park te verkrijgen.

Parking

Er worden afzonderlijke parkeerplaatsen (bezoekersparking 1) voorbehouden voor automobilisten op voorlegging van een 'gehandicaptenkaart'. Spreek hiervoor een parkeerwachter aan, die helpt je graag verder.

Gids voor personen met een handicap

Om het verblijf van onze gehandicapte bezoekers en hun begeleiders in het park zo aangenaam mogelijk te maken stelden wij voor hen een speciale gids samen. Deze gids bevat de nodige specifieke informatie en wordt gratis ter beschikking gesteld aan de kassa's en in het onthaal van het park.

Doorgangsbewijs

In bepaalde gevallen wordt in het onthaal een doorgangsbewijs overhandigd (met een officiële gehandicaptenkaart of een ander officieel bewijs als borg). Dit doorgangsbewijs, voorbehouden aan bezoekers met een handicap, laat de houder toe de specifieke toegang te gebruiken die bij sommige attracties is voorzien. Meer info via het onthaal.

Toiletten

Alle toiletblokken zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met uitzondering van de toiletten in het Groot Theater.

Terug naar boven

Rolstoelen

Plopsaland is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen. Rolstoelen worden, mits tijdige reservatie, gratis ter beschikking gesteld aan het onthaal.

Terug naar boven

Picknick

In Plopsaland is er een overdekte picknickzone voorzien aan het Centraal Station. Daar zijn er eveneens gratis lockers voor groepen beschikbaar. Het onthaal helpt je hier graag bij verder.

Picknicken in open lucht kan eveneens op de picknickbanken naast het Klein Theater.

Terug naar boven

Plattegrond

Iedere bezoeker ontvangt aan de toegangscontrole een gratis plattegrond. Met dit ‘Plan&Info’ verliest geen enkele bezoeker het noorden... Daarnaast vind je in het park op verschillende plaatsen wegwijzers en grote informatieborden.
Naast een plattegrond van het park, geven deze infoborden de plaats en het uur van de verschillende voorstellingen en ontmoetingen (Meet&Greets) met de Plopsa-figuren aan.

Terug naar boven 

De weg naar Plopsaland!

Vanuit Nederland:
- E19 Breda-Antwerpen

Vanuit Antwerpen:
- E17 Antwerpen-Gent
- Verkeersknooppunt Zwijnaarde: E40 richting Oostende

Vanuit Gent:
- E40 richting Oostende
- Verkeersknooppunt Jabbeke: links houden richting Veurne-Nieuwpoort
- Afrit 1: ‘Adinkerke-De Panne’
- Rechts afslaan en aan de rotonde de brug over de Duinkerkevaart nemen.
- De spooroverweg oversteken tot aan de volgende rotonde
  Links ligt de bezoekersparking van Plopsaland De Panne;
 
 

Adres: Plopsaland 
           De Pannelaan 68
           8660 Adinkerke

Telefoon:  +32 (0)58 42 02 02
Fax:          +32 (0)58 42 01 39 (Algemeen)
                +32 (0)58 42 02 45 (Reservatie)

Vragen, opmerkingen, suggesties? Klik hier voor het contactformulier!

Terug naar boven

Parkreglement

Voor de goede gang van zaken werd een parkreglement opgesteld. Door hun bezoek aan het park aanvaarden onze gasten automatisch dit reglement. Het ligt ter inzage aan de infobalie aan de ingang van het park.

Terug naar boven

Foto's op deze website

De foto's op onze site zijn gemaakt tijdens reguliere openingstijden.
Mocht een bezoeker bezwaren hebben tegen publicatie van een foto
met zijn/haar afbeelding, dan vragen wij vriendelijk om contact met ons op te nemen

Terug naar boven