Uitzonderlijk goede paasvakantie voor pretparken

25-04-2011 19:49

De pretparken blikken tevreden terug op de afgelopen paasvakantie. Mede dankzij het goede weer wisten de parken tienduizenden bezoekers te lokken. Dat blijkt maandag uit een rondvraag.

 

Pretpark Bobbejaanland kreeg tijdens de vakantie niet minder dan 65.000 bezoekers over de vloer, zowat 30 procent meer dan tijdens de paasvakantie van 2010.

"Het schitterende weer van de afgelopen dagen heeft zeker bijgedragen aan deze geslaagde start van het pretparkenseizoen, maar ook de gloednieuwe spinning coaster DIZZ blijkt een schot in de roos", zo luidt het in een persbericht.

Plopsaland De Panne spreekt van de beste paasvakantie ooit. Het park wist zo’n 137.000 bezoekers te lokken, dat zijn er 7.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook hier ligt het warme weer mee aan de basis van de goede resultaten.

Plopsa Coo deed het eveneens erg goed met 37.000 bezoekers. Tijdens de paasvakantie in 2010 stond dat aantal op 29.000. Plopsa Indoor Hasselt deed het dan weer minder goed met 16.000 bezoekers, een daling van 40 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook bij Bellewaerde Park blikken ze tevreden terug op de voorbije vakantie met zo’n 20 procent meer bezoekers dan vorig jaar. "De nieuwe attractie Jungle Mission en het stralende weer zijn hier duidelijk de belangrijkste factoren geweest", zo luidt het.

Bij Walibi en waterpretpark Aqualibi ontvingen ze gemiddeld 10.000 bezoekers per dag, aldus een woordvoerster van het park die spreekt van een ongekende paasvakantie.

 

Boudewijn Seapark in Brugge kreeg de voorbije twee weken 25.000 bezoekers over de vloer. 'Dat is 70 procent meer dan vorig jaar. Het was onze beste paasvakantie ooit', aldus algemeen directeur Bernard Logghe. Naast het uitstekende weer wijst hij er verder op dat de tweede week voor de bouw in West-Vlaanderen een vakantieweek was.